Krediti za početnike u biznisu

Bez autora
Apr 05 2011

Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR), u saradnji sa regionalnim agencijama, učestvuje u realizaciji kreditne linije za početnike u biznisu Fonda za razvoj Republike Srbije. Kreditna sredstva se odobravaju za izgradnju/dogradnju/rekonstrukciju/adaptaciju/sanaciju poslovnog prostora/proizvodnih i industrijskih objekata ili za kupovinu nove opreme od ovlašćenog distributera ili proizvođača opreme. Na konkurs se mogu prijaviti privredni subjekti sa područja Republike Srbije, registrovani u Agenciji za privredne registre od 1. januara 2010. godine i kasnije. Minimalni iznos kredita je 500.000 dinara. Maksimalni iznos kredita za preduzetnike je 1,5 miliona dinara, a za pravna lica pet miliona dinara. Rok otplate kredita je do pet godina, uz grejs period od dvanaest meseci, a kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi tri posto.

Krediti za početnike u biznisu Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR), u saradnji sa regionalnim agencijama, učestvuje u realizaciji kreditne linije za početnike u biznisu Fonda za razvoj Republike Srbije.

Kreditna sredstva se odobravaju za izgradnju/dogradnju/rekonstrukciju/adaptaciju/sanaciju poslovnog prostora/proizvodnih i industrijskih objekata ili za kupovinu nove opreme od ovlašćenog distributera ili proizvođača opreme.

Na konkurs se mogu prijaviti privredni subjekti sa područja Republike Srbije, registrovani u Agenciji za privredne registre od 1. januara 2010. godine i kasnije.

Minimalni iznos kredita je 500.000 dinara. Maksimalni iznos kredita za preduzetnike je 1,5 miliona dinara, a za pravna lica pet miliona dinara. Rok otplate kredita je do pet godina, uz grejs period od dvanaest meseci, a kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi tri posto.

Instrumenti obezbeđenja:

  • hipoteka prvog reda na nepokretnostima ili zemljištu, u privatnom vlasništvu (korisnika kredita ili drugog lica) čija tržišna vrednost obezbeđuje povraćaj kredita uvećanog za pripadajuću kamatu ili
  • ugovorno jemstvo (ili pristupanje dugu) pravnog lica za korisnika kredita, sa odgovarajućim instrumentima obezbeđenja jemca, odnosno pristupioca duga, za pravna lica za kredite u iznosu do 2,5 miliona dinara.

Pored navedenih instrumenata, obaveza korisnika je da dostavi i odgovarajući broj blanko sopstvenih menica.

Prijem zahteva je počeo 1. aprila 2011. godine, a krediti će se odobravati sve dok se ne potroše sredstva za ovu namenu.

Više informacija o dodeli kredita možete pronaći ovde

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik